Јаболчиња во цимет
Добар апетит!
За смесата која ќе ја подготвиме потребни ни се 6,7 јаболчиња. Јаболчињата добро ги миеме, ги сечиме на парчиња во форма на кругче и правиме вдлабнатина во средина. Може да ја направите со малечка чаша или капаче. Да изгледаат како крофни. Настрана во длабок сад мешаме 18 рамни лажици брашно, 1 ванилин шеќер, 270 мл млеко и едно лажиче цимет. Јаболчињата ги потопуваме во смесата од двете страни и ги ставаме да се испржат во веќе загреано масло. Од двете страни по една минутка. Потоа ги валаме во шеќер измешан со цимет. Добар апетит!
Потребни состојки
6,7 јаболчиња.
18 рамни лажици брашно,
1 ванилин шеќер,
270 мл млеко и
едно лажиче Грини цимет.
Подготовка
Јаболчињата добро ги миеме, ги сечиме на парчиња во форма на кругче и правиме вдлабнатина во средина. Може да ја направите со малечка чаша или капаче. Да изгледаат како крофни.
Сируп
Настрана во длабок сад мешаме 18 рамни лажици брашно, 1 ванилин шеќер, 270 мл млеко и едно лажиче цимет. Јаболчињата ги потопуваме во смесата од двете страни
Пржење
Ги ставаме да се испржат во веќе загреано масло. Од двете страни по една минутка.
Сервирање
Потоа ги валаме во шеќер измешан со цимет.
Добар апетит!