Канелони
Тајната состојка за добар ручек е кога е приготвен со многу љубов и секако добар ЗАЧИН!
Во длабок сад ставаме 600гр. мелено месо, 1 јајце, 3 рамни лажици брашно, 2 лажички Зачинал, 1 лажичка оригано, малку црн пипер и лук во прав. Мешаме за да се соедини смесата. Потоа додавме малку доматно пире и 200гр рендан кашкавал. Со оваа смеса се полнат канелоните. (За количината на смесата потребно е едно големо паковање канелони). Во тава напоредно го подготвуваме доматниот сос, 250гр доматен сос со една лажичка Зачинал, оригано и 100 грама кашкавал. Чим се стопи кашкавалот сосот го тргаме настрана. Во садот кој ќе ги подготвуваме канелоните ставаме 550 мл течност (150мл вода и 400мл хопла), потоа ги додаваме полнетите канелони и на крај полеваме со доматниот сос. Печеме 1 час на температура од 200 степени. Добар апетит!
Потребни состојки
1 пакување Канелони
600гр. мелено месо,
1 јајце
3 рамни лажици брашно,
2 лажички Зачинал,
1 лажичка Грини оригано,
Хопла
Грини црн пипер и
Грини лук во прав
Потоа додавме малку доматно пире
300гр рендан кашкавал.
Подготовка
Во длабок сад го ставаме 600гр. меленото месо, 1 јајце, 3 рамни лажици брашно, 2 лажички Зачинал, 1 лажичка оригано, малку црн пипер и лук во прав. Мешаме за да се соедини смесата. Потоа додавме малку доматно пире и 200гр рендан кашкавал. Со оваа смеса се полнат канелоните.
Полнење
Во тава напоредно го подготвуваме доматниот сос, 250гр доматен сос со една лажичка Зачинал, оригано и 100 грама кашкавал. Чим се стопи кашкавалот сосот го тргаме настрана. Во садот кој ќе ги подготвуваме канелоните ставаме 550 мл течност (150мл вода и 400мл хопла), потоа ги додаваме полнетите канелони и на крај полеваме со доматниот сос.
Печење
Печеме 1 час на температура од 200 степени.
Сервираме
Добар апетит!