Печурки во рерна
Печурки во рерна, зачинети со Grini лук во прав 😋
Споделуваме РЕЦЕПТ-Печурки во рерна, зачинети со Grini лук во прав
Состојки:
500g печурки,
200g кашкавал,
Grini лук во прав,
10g свеж магдонос,
маслиново масло.
Припрема:
Печурките добро измијте ги и исечете ги дршките. Изрендајте кашкавал и наполнете ги печурките со кашкавалот.
Одозгора ставете малку магдонос и Grini лук во прав. Полијте ги со маслиново масло.
Печете во предходно загреана рерна на 200степени, околу 30минути. Послужете додека е топло.
Вклучете ја рерната и оставете ја да се загрее на 180℃. На тавчето во кое ќе ја печете рибата, поставете хартија за печење. Доматите исечете ги на покрупни коцкички, а пиперчината на средно дебели кругчиња. Семките од маслинките отстранете ги, а потоа исецкајте ги. Во тавчето наредете ги рибите, доматите. Врз нив расфрлајте ги исецканите маслинки и пиперчина. Наросете со малку сушено оригано, лук во прав, сол и бибер. Пропрскајте со малку маслиново масло и нежно промешајте ги зеленчуците. Печете 15-20 минути, односно додека зеленчуците не омекнат, а филетите риба не се испечени.
Prepare The Ingredients

Наросете со малку сушено оригано, лук во прав, сол и бибер. Пропрскајте со малку маслиново масло и нежно промешајте ги зеленчуците.
Marinate

Наросете со малку сушено оригано, лук во прав, сол и бибер. Пропрскајте со малку маслиново масло и нежно промешајте ги зеленчуците.
Чекор_1
подготовака