Loading...

Печурки во рерна

Печурки во рерна, зачинети со Grini лук во прав 😋 

 

Споделуваме РЕЦЕПТ-Печурки во рерна, зачинети со Grini лук во прав  

Состојки: 
500g печурки, 
200g кашкавал, 
Grini лук во прав, 
10g свеж магдонос, 
маслиново масло.

Припрема: 
Печурките добро измијте ги и исечете ги дршките. Изрендајте кашкавал и наполнете ги печурките со кашкавалот.
Одозгора ставете малку магдонос и Grini лук во прав. Полијте ги со маслиново масло. 
Печете во предходно загреана рерна на 200степени, околу 30минути. Послужете додека е топло. 

Вклучете ја рерната и оставете ја да се загрее на 180℃. На тавчето во кое ќе ја печете рибата, поставете хартија за печење.
Доматите исечете ги на покрупни коцкички, а пиперчината на средно дебели кругчиња. Семките од маслинките отстранете ги, а потоа исецкајте ги.
Во тавчето наредете ги рибите, доматите. Врз нив расфрлајте ги исецканите маслинки и пиперчина. Наросете со малку сушено оригано, лук во прав, сол и бибер. Пропрскајте со малку маслиново масло и нежно промешајте ги зеленчуците.
Печете 15-20 минути, односно додека зеленчуците не омекнат, а филетите риба не се испечени.

Step 1

Prepare The Ingredients

Наросете со малку сушено оригано, лук во прав, сол и бибер. Пропрскајте со малку маслиново масло и нежно промешајте ги зеленчуците.

Step 2

Marinate

Наросете со малку сушено оригано, лук во прав, сол и бибер. Пропрскајте со малку маслиново масло и нежно промешајте ги зеленчуците.

Чекор_1

подготовака